Βράβευση στους 12ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών

Το ΕΚΦΕ Ρεθύμνου συμμετείχε στους 12ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φ.Ε κερδίζοντας το 6ο βραβείο και πρόκριση στην Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο πολιτιστικό κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” του Δήμου Αιγάλεω στις 3 και 4 Νοεμβρίου, από την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του ευρωπαϊκού προγράμματος ” Science on Stage Europe” συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και το ΕΚΦΕ του Αιγάλεω.

Η εργασία με την οποία συμμετείχαμε είχε τίτλο ” Αναπνέει το μαρούλι στο ψυγείο: Λήψη και απεικόνιση τιμών του CO2 με χρήση Arduino και Phyphox.” και αφορά στην χρήση ενός αισθητήρα διοξειδίου του άνθρακα για την μελέτη της αναπνοής και της φωτοσύνθεσης φυτών και κομμένων φύλλων τους μέσα σε ένα μικρό “θερμοκήπιο”. Η εργασία μας διακρίθηκε και έτσι μαζί με τις υπόλοιπες βραβευμένες εργασίες θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος που θα φιλοξενηθεί στο Τουρκού της Φινλαδίας τον Αύγουστο του 2024. Στους αγώνες αυτούς, που φέτος συμμετέχουν 500 εκπαιδευτικοί από 30 χώρες, η ελληνικές αποστολές έχουν επιστρέψει έχοντας βραβευτεί σε 9 από τις 11 διοργανώσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση θα βρείτε στο δελτίο τύπου της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος θα βρείτε στος ιστοσελίδες: https://etsito.mysch.gr/, https://science-on-stage.eu και στο facebook: sonsgreece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *