Αποτελέσματα Τοπικού διαγωνισμού Πειραμάτων 2023.

Το Σάββατο στις 9 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων. Συμμετείχαν 4 τριμελείς ομάδες από ισάριθμα Λύκεια: το 1ο ΓΕ.Λ Ρεθύμνου, το 2ο ΓΕ.Λ Ρεθύμνου, το 4ο ΓΕ.Λ Ρεθύμνου και το Πειραματικό Γ.Λ.Π.Κ. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε εργαστηριακές δραστηριότητες Φυσικής Χημείας και Βιολογίας. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για το ενδιαφέρον που έδειξαν όχι μόνο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αλλά και στις συναντήσεις που διοργανώθηκαν από το Ε.Κ.Φ.Ε Ρεθύμνου τρια απογεύματα Σαββάτου στο εργαστήριο του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου και στα σχολεία τους κατα την προετοιμασία για τη συμμετοχή τους. Ελπίζουμε να ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για όλους.

Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ ήταν εκείνη που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία με τους μαθητές Κουτσουράκη Ανδρέα, Γιώτση Χριστίνα και Χριστοδουλάκη Στελιάννα. Οι παραπάνω μαθητές θα εκπροσωπήσουν το Ρέθυμνο στον πανελλήνιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 27 Iανουαρίου στην Αθήνα. Oι νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού θα πάρουν το εισιτήριο για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ΕΟΕS 2024 που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού συμμετείχαν εθελοντικά οι παρακάτω εκπαιδευτικοί σαν θεματοθέτες, επιτηρητές και βαθμολογητές : Μάντζιος Χρήστος (Χημικός), Τσούρδου Αντιγόνη (Βιολόγος) και σαν επιτηρητές- βαθμολογητές οι Άλτας Βαγγέλης (Φυσικός), Σισκάκης Γιάννης (Φυσικός) και Τσίγκρης Μιλτιάδης (Χημικός). Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους για την προσφορά τους χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Επίσης ευχαριστούμε τους συναδέλφους – μέντορες των μαθητών που προετοίμασαν τις ομάδες τους καθώς τη διευθύντρια και τους συναδέλφους του 2ου ΓΕ.Λ για τη φιλοξενία στο εργαστήριο Φ.Ε του σχολείου τους κατά τις συναντήσεις προετοιμασίας που προηγήθηκαν του διαγωνισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *