Δείξε μου τον… δείκτη σου!

O Διαγωνισμός Φωτογραφίας ακυρώθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ελπίζουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες και να επαναπροκυρηχθεί την σχ. χρονιά 2020-21

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Το ΕΚΦΕ Ρεθύμνου  με την υποστήριξη  του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου προκηρύσσει  Μαθητικό διαγωνισμό Φωτογραφίας με τίτλο:

Δείξε μου τον … δείκτη σου!

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που φοιτούν τη σχολική χρονιά 2019-2020 σε σχολεία του νομού Ρεθύμνης. Θα συμμετέχουν  ομάδες 2-3 μαθητών του ίδιου σχολείου επικουρούμενες  από έναν καθηγητή κλάδου ΠΕ04.

Οι ομάδες των μαθητών θα πρέπει να παρασκευάσουν ένα χημικό δείκτη οξέων – βάσεων  με απλά καθημερινά υλικά και να δημιουργήσουν φωτογραφικές συνθέσεις με τα χρώματα που παίρνει το διάλυμα όταν αναμιχθεί μια διάφορες ουσίες (πχ ξύδι, καθαριστικά μπάνιου ή κουζίνας κλπ).

Η κάθε ομάδα θα επιλέξει ένα όνομα και θα υποβάλλει φάκελο που θα περιλαμβάνει μέχρι τρεις φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή.  Ο φάκελος θα περιέχει επίσης  αναφορά στην οποία θα καταγράφονται οι πρώτες ύλες,  ο τρόπος παρασκευής του δείκτη και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και απεικονίζονται στις φωτογραφίες. Προτείνεται επίσης να καταγράφεται το ιστορικό της προσπάθειας παρασκευής,  δοκιμές που δεν δούλεψαν κ.λ.π

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 31/01/2020.
Προθεσμία υποβολής έργων : 23/03/2020.

Οι αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού βρίσκονται εδώ.