Τι γίνεται με τον EUSO;

Ο διαγωνισμός EUSO πάνω σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας για μαθητές Β Λυκείου, πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το χειμώνα του 2019. Από τότε συνέβησαν πολλά. Αφενός ο EUSO μεταξελίχθηκε σε EOESS και αφετέρου ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε λόγω υγειονομικών συνθηκών. Φέτος ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν ώστε η σειρά των διαγωνισμών που οδηγούν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση να διεξαχθούν κανονικά.

Η Ευρωπαική Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (European Olympiad of Experimental Science – EOES) είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (www.eoes.science), που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο 2020, με νέο θεσμικό πλαίσιο (M.K.O. – έδρα Λουξεμβούργο) από 20 Ευρωπαϊκές χώρες μέλη του προηγούμενου ευρωπαϊκού διαγωνισμού EUSO.

Για να επιλεγούν εκείνοι που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διαγωνισμό, οργανώνονται τοπικοί διαγωνισμοί από τα κατά τόπους ΕΚΦΕ στις αρχές Δεκεμβρίου και οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΚΦΕ. Οι δύο νικήτριες ομάδες του πανελλήνιου διαγωνισμού (μια από τη Βόρειο και μια από τη Νότιο Ελλάδα) θα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών που φέτος θα διεξαχθεί από 30 Απριλίου – 6 Μαϊου στη Ρίγα της Λετονίας.

Σε λίγες ημέρες αναμένουμε την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Για την προετοιμασία ομάδας από το σχολείο σας μπορείτε να βρείτε υλικό από προηγούμενους τοπικούς διαγωνισμούς εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *