Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΕΟΕS 2024

Το προηγούμενο Σάββατο στις 27 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την ανάδειξη των δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραματικών Επιστημών (ΕΟΕS) που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο από 7 έως 14 Απριλίου.

Ο διαγωνισμός αποτελεί πάνω από όλα μια γιορτή των Φυσικών Επιστημών στην οποία φέτος συμμετείχαν oi 36 ομάδες που είχαν προκριθεί από τους τοπικούς διαγωνισμούς. Οι τοπικοί διαγωνισμοί διοργανώθηκαν από τα κατά τόπους Ε.Κ.Φ.Ε αλλά δυστυχώς αρκετά σχολεία από την Ελλάδα δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος σε αυτόν καθώς σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε, λόγω αποχώρησης ή συνταξιοδίοτησης.

Οι δύο πρώτες ομάδες στον φετινό διαγωνισμό αναδείχθηκαν η ομάδα του ΓΕ.Λ Κολλεγίου Ψυχικού και των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Συγχαρητήρια στους νικητές, στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού για την διενέργεια του αλλά και στη δική μας ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου που είχε μια αξιόλογη παρουσία στο διαγωνισμό και κατατάχθηκε μέσα στην πρώτη 15άδα.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε για τον διαγωνισμό θα βρείτε στον σύνδεσμο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *