Επίσκεψη στο κέντρο Science Ιn the City

To κέντρο Φυσικών Επιστημών Science In the City αποτελεί μια σύμπραξη του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου και βρίσκεται στο χώρο που βρίσκονταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Ο χώρος φιλοξενεί διερευνητικές δραστηριότητες σχετικά με έννοιες και φαινόμενα των Φυσικών Επιστημών και STEM Εκπαίδευσης αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες, όπως τάμπλετ, κινητά, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, εκπαιδευτική ρομποτική κ.ά. Οι δραστηριότητες έχουν διαμορφωθεί από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του ΕΔΘΕ του ΠΤΔΕ στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε μαθητές και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Tα εγκαίνια του κέντρου έγιναν λίγες μέρες πριν την έναρξη της καραντίνας του Μαρτίου 2020 και έκτοτε η επίσκεψη στον χώρο γίνονταν μόνο κατόπιν ραντεβού. Το κέντρο έχει υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σεμιναριακά Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών”, το οποίο απευθύνεται σε  μαθητές Δημοτικού (τάξεις Δ΄, Ε΄ και Στ΄).

Το Σάββατο στις 4 Δεκεμβρίου, την ημέρα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, το κέντρο θα δεχτεί επισκέψεις από 11π.μ μέχρι 2.00μ.μ τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε το δελτίο τύπου του κέντρου Science In The City

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *