ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Εκτύπωση
  • 09/06/2010  Ελεύθερη πτώση στη σελήνη
Πηγή: ΝΑΣΑ  Στο πλαίσια του προγράμματος Απόλλων 15, ο αστροναύτης Ντέιβιντ Σκοτ έκανε μια ζωντανή επίδειξη για τις τηλεοπτικές κάμερες. Κρατούσε ένα γεωλογικό σφυρί και ένα πούπουλο και τα άφησε να πέσουν την ίδια στιγμή. Επειδή η κίνησή τους έγινε πρακτικά στο κενό, το πούπουλο και το σφυρί έκαναν την ίδια κίνηση, όπως είχε προβλέψει ο Γαλιλαίος κάποιες εκατοντάδες χρόνια πριν, και προσεληνώθηκαν την ίδια στιγμή.
Tο γεγονός περιγράφεται από τον αρχηγό της αποστολής Τζο Άλλεν σε μια αναφορά που συντάχθηκε και καταλήγει «... το αποτέλεσμα (της ταυτόχρονης πτώσης) αναμενόμενο βέβαια, αφού είχε προβλεφτεί από μια καλά εδραιωμένη θεωρία, είναι παρόλα αυτά καθησυχαστικό αν αναλογιστεί κανείς τους δύο παρατηρητές του πειράματος καθώς και το γεγονός ότι το ταξίδι της επιστροφής στηρίζεται στην ίδια θεωρία της οποίας η εγκυρότητα δοκιμάστηκε από το πείραμα.

     

  • 25/10/2011 Κβαντική αιώρηση
  • Ένα μέλος του Superconductivity Group School of Physics and Astronomy του Πανεπιστημίου του Tel-Aviv κάνει επίδειξη της κβαντικής αιώρησης ενός μαγνήτη που έχει υπερψυχθεί με υγρό άζωτο. 

     

 

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
 Συνεργάτες 
Αναστασιάδης Γιώργος
  Καπελώνη Ελένη
  Παππά Εύα 
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 3 επισκέπτες online

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

66150116 Επισκέπτες