ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΞΕΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ |
Σκοπός: Να δείξουμε ότι οι πρωτεΐνες κροκιδώνονται παρουσία οξέος.
Χρησιμοποίηση: Το πείραμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία των πρωτεϊνών.
Πείραμα 1
Απαιτούμενα υλικά-όργανα: ασπράδι αυγού, λεμόνι, ξύδι, υδροχλωρικό οξύ, νερό, δοκιμαστικοί σωλήνες.
Πείραμα 2 Δείτε το video.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα και να επιδράσουμε με οξέα όπως παραπάνω.
Θα παρατηρήσουμε ότι το γάλα «κόβει», δηλαδή οι πρωτεΐνες του κροκιδώνονται και δεν μπορούν να λειτουργήσουν πια, δηλαδή μετουσιώνονται.
Πάνω αριστερά: κηλίδα γάλακτος Πάνω δεξιά: επίδραση υδροχλωρικού οξέος σε γάλα.
Πάνω αριστερά: επίδραση χυμού λεμονιού πάνω σε γάλα Πάνω δεξιά: επίδραση ξιδιού πάνω σε γάλα. |
ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
Συνεργάτες
Αναστασιάδης Γιώργος
Καπελώνη Ελένη
Παππά Εύα
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας
ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
ΝΕΑ Διεύθυνση:
Αργυρούπολη
Αργυρούπολη
ΤΚ 74055, Ρέθυμνο
Τηλ: 2831081271
Φαξ: 2831081337
ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ
Έχουμε 1 επισκέπτη onlineΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
66150117 Επισκέπτες