ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΓΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ Εκτύπωση

Το μέλλον του Πλανήτη το κρατάμε στα χέρια μας και εμείς. Μερικά απλά βήματα δικά μας είναι σημαντικά για το περιβάλλον. Κάτι πρέπει να γίνει και θα γίνει από μας!

 

  • Αν αντικαταστήσουμε έναν από τους κλασικούς λαμπτήρες με άλλους, χαμηλής ενέργειας (καταναλώνει το 1/5 της ενέργειας ενός συμβατικού λαμπτήρα), γλιτώνουμε 115 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ετησίως και 12 περίπου ευρώ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. (Αν κάθε Ελληνικό νοικοκυριό άλλαζε από μία μόνο λάμπα οι Έλληνες θα γλιτώνανε 500. 000 τόνους ετησίως!).
  • Μπορούμε να επιβιώσουμε και δίχως τα ενεργειοβόρα κλιματιστικά στο σπίτι και στο αυτοκίνητο. Τα ψυκτικά μέσα που χρησιμοποιούνται ακόμη και στα πλέον σύγχρονα κλιματιστικά επιβαρύνουν το περιβάλλον πολύ περισσότερο και από το διοξείδιο του άνθρακα και μένουν στην ατμόσφαιρα για χιλιάδες χρόνια.
  • Αν αντικαταστήσουμε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό γλιτώνουμε ετησίως 1,5 τόνο διοξειδίου του άνθρακα και 150 περίπου ευρώ στον λογαριασμό της ΔΕΗ ετησίως.
  • Αν κλείσουμε 4 ηλεκτρικές συσκευές (τηλεόραση, στερεοφωνικό, dvd player, κλπ), από τον κεντρικό διακόπτη και όχι από το τηλεχειριστήριο, (διατηρείται η κατάσταση αναμονής), εξοικονομούμε 400 κιλά διοξειδίου του άνθρακα και 35 ευρώ ετησίως.
  • Αν αγοράσουμε ψυγείο κλάσης Α αντί για ένα ψυγείο κλάσης C, εξοικονομούμε 3,75 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 400 ευρώ για όλη τη διάρκεια ζωής του ψυγείου.
  • Αν ανακυκλώναμε όλα τα κουτάκια αλουμινίου στην Ελλάδα θα εξοικονομούσαμε 250.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
  • Αν ανακυκλώναμε όλες τις συσκευασίες χαρτιού στην Ελλάδα θα εξοικονομούσαμε 3,84 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, όσο δηλαδή εκπέμπεται από ένα μεγάλο λιγνιτοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ.
  • Να πιέζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης ήπιων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

 

 (Πηγή: Ελευθεροτυπία- Έψιλον)

 Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.helapco.gr

 

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
 Συνεργάτες 
Αναστασιάδης Γιώργος
  Καπελώνη Ελένη
  Παππά Εύα 
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 5 επισκέπτες online

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

66150112 Επισκέπτες