ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Εκτύπωση

 

·        Ο μεγαλύτερος νερόμυλος που είναι ακόμη σε συνεχή εμπορική χρήση είναι κοντά στην πόλη Μπαθ της Αγγλίας. Υπάρχουν αναφορές για τον μύλο αυτό από το 931μ.Χ.

·        Ο μεγαλύτερος σταθμός πυρηνικής ενέργειας στον κόσμο με 10 αντιδραστήρες και απόδοση 8814MW, είναι ο σταθμός στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

·         Η ελευθερούμενη ισχύς των καταρρακτών του ποταμού Ζαμβέζη της Αφρικής ισοδυναμεί με την ενέργεια που ελευθερώνεται από δύο εκατομμύρια  ίππους σε κάθε λεπτό;

·        Η κρυμμένη ενέργεια των ηφαιστείων είναι τρομακτική. Κατά την έκρηξη  του ηφαιστείου Κιλαουέα  Ικι της Χαβάης το 1959 μερικοί πίδακες με ρευστό μάγμα εκτινάχθηκαν μέχρι 500 μέτρα ύψος. Τόση λάβα ξεχύθηκε από τον πυρήνα, ώστε η λίμνη που σχηματίσθηκε θα χρειασθεί ένα αιώνα Περίπου για να ψυχθεί.

 ·        Οι εκρήξεις πολλών ηφαιστείων επισκιάζουν σε ελευθερούμενη ενέργεια ακόμη και τις πυρηνικές εκρήξεις. (Οι δεύτερες βέβαια έχουν τεράστιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο περιβάλλον). Όταν το 1883  εξεράγη το Κρακατόα στον Ειρηνικό, εξαφανίσθηκε ένα ολόκληρο βουνό, γκρεμίστηκαν τοίχοι σε απόσταση 160 km  και το παλιρροιακό κύμα που δημιουργήθηκε σκότωσε 36.000 ανθρώπους!

·        Σύμφωνα με τη θεωρία του αρχαιολόγου Μαρινάτου που πραγματοποίησε τις ανασκαφές στη Θήρα (Σαντορίνη), ο Μινωϊκός πολιτισμός κατεστράφη από τα τεράστια παλιρροϊκά κύματα που προκλήθηκαν από τη φοβερή έκρηξη του Ηφαιστείου της Θήρας. Από την έκρηξη αυτή το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καταβυθίσθηκε, ενώ πέτρες και σκόνη  από την έκρηξη βρέθηκαν στη Κρήτη!

·        Ο Ήλιος είναι ένας τεράστιος αντιδραστήρας που μετατρέπει τη μάζα σε ενέργεια  Κάθε δευτερόλεπτο 657 εκατομμύρια τόνοι υδρογόνου μετατρέπονται σε 653 εκατομμύρια τόνους αερίου Ηλίου. Τα 4 εκατομμύρια τόνοι που λείπουν  διαχέονται στο διάστημα με μορφή ενέργειας. Η Γη δέχεται μόνο το 1/2.000.000  της ενέργειας  αυτής που είναι όμως αρκετή να λιώσει σε ένα χρόνο, ένα στρώμα πάχους 37 μέτρων, σ’ ολόκληρη την επιφάνεια της Γης.

 

 

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
 Συνεργάτες 
Αναστασιάδης Γιώργος
  Καπελώνη Ελένη
  Παππά Εύα 
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 1 επισκέπτη online

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

66150119 Επισκέπτες