ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ Εκτύπωση

·     Η ζάλη που προκαλείται μετά από πολύωρη οδήγηση αυτοκινήτου οφείλεται μεταξύ άλλων και στους υπόηχους που παράγονται από τη μηχανή του αυτοκινήτου. Οι υπόηχοι είναι δυνατόν να προκαλέσουν ταλάντωση χαμηλής συχνότητας στον αέρα που βρίσκεται στους  πνεύμονες, με συνέπεια εσωτερική αιμορραγία σε όργανα που βρίσκονται στο στήθος μας.

 

 

·     Όταν μιλάμε, οι συνομιλητές μας ακούνε τη φωνή μας λεπτότερη, απ’ ότι την ακούμε οι ίδιοι. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε ακούγοντας τη φωνή μας μαγνητοφωνημένη. Θα σχηματίσουμε την εντύπωση ότι μιλάει κάποιος άλλος. Αυτό γίνεται γιατί το μεγαλύτερο μέρος των χαμηλών συχνοτήτων (μπάσοι ήχοι) που παράγονται, φθάνουν στα αισθητήρια της ακοής απ’ ευθείας μέσω των οστών της κρανιακής κοιλότητας και δεν βγαίνουν προς τα έξω.

 

·     Η ενέργεια του ήχου είναι πάρα πολύ μικρή. Αν μιλήσουν συγχρόνως  10.000.000 άνθρωποι, ελευθερώνουν ενέργεια ίση με αυτή που ελευθερώνει η στιγμιαία αναλαμπή ενός φωτογραφικού φλάς!

 

·     Συνήθως αμέσως μετά το στρώσιμο του πρώτου χιονιού επικρατεί μια παράξενη ησυχία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μεταξύ των νιφάδων εγκλωβίζεται αέρας και δημιουργείται με το τρόπο αυτό ένα άριστο ηχομονωτικό υλικό. Όταν αργότερα το χιόνι γίνει πιο συμπαγές, αυτές οι κοιλότητες αέρα γεμίζουν με νερό και οι ηχομονωτικές ιδιότητες περιορίζονται.

 

·     Πολλά ζώα όπως οι νυκτερίδες και τα δελφίνια μπορούν να προσανατολιστούν ακόμη και με κλειστά τα μάτια τους. Αν και το φαινόμενο δεν έχει κατανοηθεί πλήρως, πιστεύεται ότι τα ζώα αυτά εκπέμπουν κύματα πχ υπέρηχους και παίρνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για την απόσταση των εμποδίων, από την αντανάκλαση των κυμάτων αυτών. Κυριολεκτικά πρόκειται για ζωντανά ραντάρ. 

 

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
 Συνεργάτες 
Αναστασιάδης Γιώργος
  Καπελώνη Ελένη
  Παππά Εύα 
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 1 επισκέπτη online

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

66150119 Επισκέπτες