pH Εκτύπωση

(Για να παρασκευάσετε τον δείκτη κόκκινο λάχανο βράστε για 5 λεπτά, δύο φύλλα κόκκινου λάχανου και πάρτε το ζωμό του. Αν θέλετε να τον διατηρήσετε για μακρύτερο διάστημα προσθέστε μικρή ποσότητα καθαρού οινοπνέυματος)

    

 

ΔΙΑΛΥΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ pH

Στο πλαίσιο αυτό ρίχνετε 2 -3 σταγόνες από τα αντιδραστήρια σε πεχαμετρικό χαρτάκι

Χρώμα δείκτη «ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ»

Στο πλαίσιο προσθέτετε 1-2 σταγόνες δείκτη σε 2-3 σταγόνες του αντίστοιχου διαλύματος

 

1) Διάλυμα ισχυρού οξέος π.χ. υδροχλωρικού (ΗCl)

 

 

 

 

pH διαλύματος:???.

 

 

 

Χρώμα: ???

 

2) Διάλυμα ασθενούς οξέος π.χ. οξικού οξέος (CH3COOH)

 

 (Χρησιμοποιούμε διάλυμα ξυδιού)

 

 

 

 

 

pH διαλύματος:???.

 

 

 

Χρώμα: ???

 

3) Διάλυμα άλατος π.χ. ΝαCl 

 

 (Χρησιμοποιούμε μαγειρικό αλάτι)

 

 

 

 

 

pH διαλύματος:???.

 

 

 

Χρώμα: ???

 

4) Διάλυμα ασθενούς βάσης π.χ. αμμωνίας (ΝΗ3)

 

 Χρησιμοποιούμε καθαριστικό τζαμιών «ΑΖΑΧ»

 

 

 

pH διαλύματος:???.

 

 

 

Χρώμα: ???

 

5) Διάλυμα ισχυρής βάσης υδροξειδίου του νατρίου (ΝaΟΗ) Χρησιμοποιούμε διάλυμα αποφρακτικού νιπτήρων ?ΤUBOFLO?

 

 

 

pH διαλύματος:???.

 

 

 

Χρώμα: ???

 

6) Άγνωστο διάλυμα Χ

 

 

 

pH διαλύματος:???.

 

 

 

Χρώμα: ???

 

7) Διάλυμα ασπιρίνης 

 

 

 

pH διαλύματος:???.

 

 

 

Χρώμα: ???


Παρατήρηση: Τα ίδια διαλύματα μπορούν να προστεθούν σε σταγόνες δείκτη «κόκκινο Λάχανο» και να σημειωθεί το χρώμα που παίρνει ο συγκεκριμένος δείκτης.






 

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
 Συνεργάτες 
Αναστασιάδης Γιώργος
  Καπελώνη Ελένη
  Παππά Εύα 
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 1 επισκέπτη online

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

66150119 Επισκέπτες