Καλή σχολική χρονιά με υγεία !

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε μια νέα σχολική χρονιά. Η χρονιά αυτή όμως είναι τόσο διαφορετική από όσες έχουμε ζήσει μέχρι τώρα! Είναι πιθανόν η η πρώτη φορά που οι ευχές για υγεία έχουν τόσο πραγματικό περιεχόμενο

Την προηγούμενη Άνοιξη η υγειονομική κρίση δημιούργησε μια κατάσταση που φανταζόμασταν ότι μπορούσε να συμβεί μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF , πάνω από 1,5 δις μαθητές ή σπουδαστές από 198 χώρες σταμάτησαν να φοιτούν λόγω του παγκόσμιου -σχεδόν -lockdown. Όμως ο ιός COVID19 είναι εδώ και δεν διαφαίνεται να υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να απαλλαγούμε από αυτόν, οπότε θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του, για κάποιο χρονικό διάστημα τουλάχιστον. Οι δυσκολίες είναι πολλές, τα ζητήματα είναι πολλά και δύσκολα επιλύσιμα.

Το ΕΚΦΕ Ρεθύμνου εύχεται σε όλη τη σχολική κοινότητα καλή χρονιά με υγεία.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, που η κοντινή επαφή εγκυμονεί κινδύνους, το ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να προγραμματίσει επισκέψεις μαθητών στους χώρους του. Οι φετινές δράσεις του ΕΚΦΕ θα είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν. Είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων για επισκέψεις στα σχολεία και σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *