Αποτελέσματα τοπικού διαγωνισμού EUSO 2020

Το προηγούμενο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ Ρεθύμνου στην Αργυρούπολη, ο τοπικός προκριματικός διαγωνισμός του Ρεθύμνου. Από το Ρέθυμνο προκρίνεται κάθε χρόνο μια ομάδα που εκπροσωπεί τον νομό μας στον εθνικό διαγωνισμό EUSO της νότιας Ελλάδας. Στον τοπικό διαγωνισμό η συμμετοχή την φετινή χρονιά ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, αφού συμμετείχαν έξι ομάδες από ισάριθμα Λύκεια του νομού μας.

Οι ομάδες των μαθητών ήταν:

  • Καμπανάκης Δ., Κουκουράκη Χ., Σπαντιδάκης Σ., από το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου .
  • Κρανιωτάκη Σ., Μανουσάκη Κ., Ταταράκης Μ. από το 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου.
  • Γουνάκης Β., Κεραμιανός Θ., Λεντζάκης Α. από το Λύκειο Ατσιποπούλου.
  • Σωπασή Μ., Μπαλάνη Ρ., Φατάϊ Ε. από το Λύκειο Πανόρμου
  • Κούρτη Γ., Ντούλκου Σ., Πελαντάκης Μ. από το Πειραματικό Λύκειο του Παν. Κρήτης
  • Κυριακόπουλος Π., Μπροτζάκης Γ., Χριστοδουλάκη Ρ., από το Λύκειο Περάματος

Οι 18 μαθητές διαγωνίστηκαν με σοβαρότητα, πάθος αλλά και εντιμότητα σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Το σχολείο που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία ήταν το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου και αυτό θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Αθήνας.

Οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος, για το ζήλο που επέδειξαν αλλά και τους καθηγητές που προετοίμασαν τις ομάδες των μαθητών. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα την ομάδα του 1ου ΓΕΛ και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Ευχαριστούμε επίσης τους παρακάτω συναδέλφους, που η συμβολή τους ήταν αποφασιστικής σημασίας για την διοργάνωση του διαγωνισμού :

α) Τον Τσίγκρη Μιλτιάδη, Χημικό για την επιμέλεια των θεμάτων της Χημείας, την επιτήρηση και τη αξιολόγηση των γραπτών δοκιμίων στο μάθημα.

β) Τον Βενέτη Κώστα Βιολόγο, υπεύθυνο ΕΚΦΕ Κορινθίας για την επιλογή των θεμάτων της Βιολογίας και την Αγάπη Χατζηθεοφυλάκτου για την επιτήρηση της Βιολογίας και την, από κοινού με το υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, αξιολόγηση των δοκιμίων στη Βιολογία.

γ) Τον Σγουρό Γιάννη Φυσικό, για την επιτήρηση της Φυσικής και την, από κοινού με τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, επεξεργασία των θεμάτων και αξιολόγηση των δοκιμίων στη Φυσική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *