Βραδιά Ερευνητή 2019 στο Ινστιτούτο Φυσικής Laser και Πλάσματος

Το Ινστιτούτο Φυσικής Laser και Πλάσματος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συμμετέχει και φέτος στη “Βραδιά του Ερευνητή”. Την Παρασκευή 27-09-19 και από ώρα 17.00 θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του για μαθητές, γονείς, καθηγητές και το ευρύ κοινό.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα αναλαμβάνει ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβουν μέρος σε πειράματα, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με ερευνητές και να διασκεδάσουν με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 17.00 το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Πέραν των εκλαϊκευμένων παρουσιάσεων και των πειραμάτων στα οποία θα λάβει μέρος το κοινό, θα υπάρχει και μουσική εκδήλωση καθώς και σχετικό μπουφέ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μουσική το εξαιρετικό συγκρότημα,  οι Vamos Ensemble & Ιωάννα Φόρτη.

Κάνετε κλικ στο επόμενο link για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

http://docs.wixstatic.com/ugd/6ecd8e_79acd093b6ce4cd98a837c86e10b2417.pdf

Άλλα link:

http://www.ippl.hmu.gr/news

http://www.researchersnight.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *