ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ « Εκτύπωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ρεθύμνου την Τετάρτη το απόγευμα η εκδήλωση με θέμα το «Σύμπαν που αγάπησα». Την εκδήλωση οργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ο γνωστός και από τις τηλεοπτικές εκπομπές με αντικείμενο το Σύμπαν, Αστροφυσικός κ. Στράτος Θεοδοσίου αναφέρθηκε στην επίδραση των ζωδιακών κύκλων στην τέχνη ανά τους αιώνες. Ήταν ένα γοητευτικό οδοιπορικό που τόνιζε πόσο στενά συνδεδεμένος είναι ο άνθρωπος και τα έργα του με το αστρικό του περιβάλλον.

Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ρεθύμνου κ. Τζιανουδάκης Λεωνίδας, πληροφόρησε με απλό και κατανοητό τρόπο το Ρεθυμνιώτικο κοινό για το  «Πείραμα του αιώνα» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο CERN της Γενεύης και ειδικότερα για τα εντυπωσιακά του μεγέθη, τις επιφυλάξεις του κόσμου αλλά και τις προσδοκίες που δημιουργεί στην επιστημονική κοινότητα.

Στίχους από την ποιητική συλλογή του κ. Θεοδοσίου «Συμπαντικές ενοράσεις» απάγγειλε η Φυσικός Εύα Περπυράκη που είχε και την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης.

Τέλος η Κρητική Μουσική δια χειρός του Αλέξανδρου Αγγελάκη και των συνεργατών του Ζαχαρία Ορφανού και Γανταδάκη Γιάννη, που έχει παρουσιασθεί σε επιστημονικά συνέδρια με αντικείμενο Τέχνη και Φυσική , ανέλαβε να γλυκάνει τον επιστημονικό λόγο της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης , η Αντινομάρχης και Υπεύθυνη για θέματα Παιδείας του νομού κ. Μαρία Αρχοντάκη, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γεωργουλάκης και  εκπρόσωποι Αρχών , Υπηρεσιών , Φορέων και Οργανώσεων.

 

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
 Συνεργάτες 
Αναστασιάδης Γιώργος
  Καπελώνη Ελένη
  Παππά Εύα 
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 3 επισκέπτες online

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

66150116 Επισκέπτες