ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Εκτύπωση

Αντιδρούν όλοι οι μονοσακχαρίτες καθώς και οι αναγωγικοί δισακχαρίτες.

 

Απαιτούμενα υλικά-σκεύη: χυμός πορτοκαλιού, μήλου, γλυκόζη, σοκολάτα, νερό κτλ., δοκιμαστικοί σωλήνες.

 

  • Σε  δοκιμαστικούς σωλήνες τοποθετούμε ξεχωριστά το χυμό του πορτοκαλιού, του μήλου, τη γλυκόζη διαλυμένη σε νερό, τη σοκολάτα πολτοποιημένη, το νερό. Κολλάμε αυτοκόλλητη ετικέτα πάνω στον καθένα που αναγράφει το περιεχόμενό του.
  • Προσθέτουμε  σε κάθε δοκιμαστικό σωλήνα από 2ml διαλύματος Βenedict και ανακατεύουμε προσεκτικά.

 


  • Τοποθετούμε τους δοκιμαστικούς σωλήνες μέσα σ΄ ένα δοχείο που περιέχει βραστό νερό (υδατόλουτρο ) και το αφήνουμε για 5 λεπτά.

 

 

  • Στους σωλήνες που το περιεχόμενό τους περιείχε απλά σάκχαρα ή αναγωγικούς δισακχαρίτες παρατηρούμε αλλαγή του χρώματος σε πράσινο ή καφέ.

                       

   

 

 

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
 Συνεργάτες 
Αναστασιάδης Γιώργος
  Καπελώνη Ελένη
  Παππά Εύα 
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 2 επισκέπτες online

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

66150117 Επισκέπτες