ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΑΚΗΣ |
Σκοπός: Να δειχθεί ότι το κρασί είναι ένα ομογενές μείγμα τα συστατικά του οποίου διαχωρίζονται με απλές φυσικές μεθόδους, όπως η απόσταξη και να κατανοηθεί η διαδικασίας παρασκευής των αποσταζόμενων ποτών.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΕΞΗΓΗΣΗ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τα βασικότερα συστατικά του κρασιού είναι το νερό περίπου 86% (v/v) και η αλκοόλη περίπου 13%(v/v). Η αλκοόλη είναι πτητικότερη του νερού με σημείο βρασμού 78οC, με αποτέλεσμα να αποστάζει πρώτη όταν θερμαίνουμε το κρασί. Διασχίζοντας τον εσωτερικό σωλήνα του ψυκτήρα ψύχεται, υγροποιείται και συλλέγεται στην έξοδο του ψυκτήρα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Τα μίγματα διαχωρίζονται στα συστατικά τους με απλές φυσικές μεθόδους. Η απόσταξη χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να διαχωρίσουμε μεταξύ τους δύο υγρά με διαφορετικά σημεία βρασμού.
Διδακτική αξιοποίηση: Δ, Γ,Λ (Μείγματα, Αλκοόλη). |
ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Υπεύθυνος
Τσίγκρης Μιλτιάδης
Συνεργάτες
Αναστασιάδης Γιώργος
Καπελώνη Ελένη
Παππά Εύα
Πενθερουδάκης Γιώργος
Σιγαλού Ελένη
Συσκάκης Γιάννης
Χαλκιαδάκης Κώστας
ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
ΝΕΑ Διεύθυνση:
Αργυρούπολη
Αργυρούπολη
ΤΚ 74055, Ρέθυμνο
Τηλ: 2831081271
Φαξ: 2831081337
ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ
Έχουμε 3 επισκέπτες onlineΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
66150116 Επισκέπτες