Μπορείτε να δείτε την παλιά σελίδα του ΕΚΦΕ εδώ.

Arrow up
Arrow down
18 06 2018

Ανακοίνωση προς τους μαθητές του 3ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών

 

Αγαπητοί μαθητές/τριες,                                                                                             

Θα θέλαμε, να σας συγχαρούμε που επιλεχθήκατε σαν άριστοι στις Φυσικές Επιστήμες στο σχολείο σας, για να συμμετάσχετε στο 3ο  Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών που διοργανώνεται από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ρεθύμνου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου. Το Θερινό Σχολείο θα γίνει τις τρείς πρώτες μέρες 1,2 και 5 Σεπτεμβρίου στο ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, στην Αργυρούπολη και την τέταρτη,  6η Σεπτεμβρίου στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Laser (Centre for Plasma Physics and Lasers - CPPL/TEI of Crete) στα Τρία Μοναστήρια.  

 

Ο νομός Ρεθύμνου, έχει το ιδιαίτερο προνόμιο να φιλοξενεί πέραν από τις δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΤΕΙ Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser (Centre for Plasma Physics and Lasers - CPPL/TEI of Crete) . Με τη συνεργασία όλων υλοποιήθηκαν το πρώτο, δεύτερο και τώρα το τρίτο  Θερινό Σχολειό Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Υλη Ενέργεια και Ζωή». Το Θερινό Σχολείο  αποτελεί ένα πλαίσιο για τη θεωρητική και εργαστηριακή προσέγγιση των Φυσικών Επιστημών, διεπιστημονικά, με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις , με στόχο να αναδειχθούν ως ολότητα στην επιστημονική και ανθρωπιστική τους διάσταση.

Στο τετραήμερο Θερινό Σχολείο, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.
Κάθε ημέρα, όπως θα δείτε στο πρόγραμμα, ξεκινά με δυο ωριαίες εισηγήσεις. Ακολουθεί ένα διάλειμμα μιας και μισής ώρας. Το διάλειμμα αυτό είναι προγραμματισμένο να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μιας ελεύθερης και χαλαρής συζήτησης με τους εισηγητές πάνω στα θέματα που έχουν αναπτυχθεί, και για ένα πρόχειρο φαγητό.  Ακολουθεί ένα δίωρο εργαστηριακών εφαρμογών σχετικών με τις εισηγήσεις.

Η αναχώρηση του λεωφορείου του Δήμου Ρεθύμνου θα γίνεται κάθε πρωί στις 8.30 μπροστά από το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Για να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις παρακαλούμε όποιος θα καθυστερήσει ή θα απουσιάσει να ειδοποιεί τηλεφωνικά (Χαλκιαδάκης Κωστής 6974428163 ή Μιλτιάδης Τσίγκρης, 6972091208). Η επιστροφή θα γίνεται στις 15.00 περίπου (αναχώρηση από την Αργυρούπολη στις 14.30).

Για τη μεταφορά σας με το λεωφορείο του Δήμου απαιτείται έγκριση από τον γονέα/κηδεμόνα σας. Τη βεβαίωση μπορείτε να βρείτε στο επόμενο σύνδεσμο και πρέπει να την τυπώσετε και να την κρατάτε συμπληρωμένη την πρώτη ημέρα του θερινού σχολείου. (Βεβαίωση Γονέα)

Στη διεύθυνση sciencereth.blogspot.gr καθώς και στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ ekfe.reth.sch.gr  είναι αναρτημένο υλικό από τα προηγούμενα θερινά σχολεία καθώς και ένα εξαιρετικό Video του BBC υποτιτλισμένο από τον συνάδελφο Κωστή Χαλκιαδάκη. Είναι χρήσιμο  να ρίξετε μια ματιά. Παράλληλα στις σελίδες αυτές θα αναρτάται οποιαδήποτε νέα πληροφορία αφορά το σχολείο.

Εύχομαι ένα ευχάριστο και δημιουργικό τετραήμερο.

Μιλτιάδης Τσίγκρης
Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ρεθύμνου

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn